איזה כיף לפגוש אנשים כאלה, בלאדיים כאלה, אנשי ההתיישבות שכמעט כבר לא רואים.אליעזר ומרים טויסטר הם מאותם אילו שמזכירים לנו מהיכן באנו, מי אנחנו ואיך אנחנו רוצים להראות.
אליעזר טויסטר הגיע בשנת 1972 לרמת הגולן כדי להמשיך את שושלת גידול וייצור שמן הזית בעזרתה הנאמנה של מרים רעייתו.הידע והניסיון בגידול הזנים המשובחים של הזית הישראלי עברו במשפחה מדור לדור וכיום גדלים אלפי עצי הזית של המשק על אדמת הגליל והגולן תחת השגחתו המקצועית של אליעזר טויסטר בגבעת יואב.
בין זני עצי הזית ניתן למצוא זנים רבים שיובאו במיוחד כגון: סורי (על מגוון תתי הזנים שלו), נבאלי, מנזלינו, קורנאיקי (יוון), פיקואל (ספרד), פישולין (צרפת) ונבאלי (מוחסאן) הידוע כבעל תכונות ארומטיות שונות.
כל תהליכי הגידול, הטיפול בעצים, המסיק, והפקת השמן מתבצעים על פי המתכונת המיוחדת של המשפחה, המבטיחה שמן זית כתית, ללא כל תוספות, באיכות בלתי מתפשרת בכל שלב.
מרכז מבקרים של משק טויסטר מציע בילוי חוויתי באווירה קלאסית חמה, בקתת עץ מפוארת שלא נראית בדר"כ במחוזותינו, ריהוט עץ מפואר ומעוצב, אווירה טוסקנית ממש…הכול כל כך מסודר ומרווח. במהלך הביקור נצפה בסרט מרגש שהופק במיוחד עבור מרכז המבקרים הכולל פריסה של ההיסטוריה המשפחתית המפוארת כמגדלי זית, סיפור נטיעת כרם הזית הראשון בגולן ועוד.
הביקור במרכז משלב סיור בבית הבד במערך המילוי והבקבוק. במהלך הסיור תקבלו הדרכה על תהליך גידול הזית, הפקת שמן זית ודרכים לשמירת ועצירת שמן זית על פי מיטב המסורת המשפחתית. בסיום תיהנו מטעימות שמן זית על זניו השונים, מוסיקת רקע נעימה וקפה משובח.
ניתן לרכוש שמן זית ומוצרים איכותיים נוספים המבוססים על שמן הזית.במרכז המבקרים ניתן לערוך אירועים אינטימיים (עד 50 איש) או טיול בצפון.
שעות הפתיחה: מרכז מבקרים ובית הבד של משק טויסטר פתוחים במהלך כל השבוע. ביום שישי עד שעה לפני כניסת השבת ובמוצאי שבת.